The Snappening – Dine snapchats bliver lækket snart!

snappening

Snapchat – er en mobil-applikation hvor du kan tage et billede og sende den til en ven. Din ven modtager dit sendte billede og har så kun få sekunder til at se det, og det er “forsvundet for evigt”.

Hvis modtageren forsøger at tage et screenshot af skærmen, får afsenderen besked om dette. Og er så afsløret i at forsøge at gemme billedet.

 

Der er nu blevet udviklet en del applikationer som kan gemme disse snapchats på din telefon, uden at fortælle modparten at de er blevet gemt. Ydermere kan disse applikationer også sende disse billeder/videoer til deres egen database.

Altså hvis du bruger en anden App end den originale. Kan udvikleren af Appen gøre med dine billeder/video som han vil.

 

The Snappening! – Det er nu kommet frem, at præcis det ovenstående er sket. Vedkommende har udviklet et SnapChat applikation, som gemmer alle dine billeder og video til en server han ejer. Applikationen hedder Snapsave og er blevet brugt af over 200000 personer, dette inkluderer el hel del danskere og også en hel den mindreårige.

Han er i skrivende stund ved at udvikle en hjemmeside, hvor det er muligt at søge i disse billeder og video, siden skulle efter sigende være oppe at køre 12/Okt-2014. Der er allerede nu blevet lækket en lille smagsprøve på de videoer han ejer. Han påstår at det udgør en sum af 13GB data.

Lidt hovedregning: Lad os sige en video fylder 870KB så ejer han omtrent 15000 videoer. Han udtaler på 4chan, at han fil filtrere det gode fra, og her uddyber han, det gode så som nøgenhed og frække.

 

Skylden? – Jeg vil gerne understrege at det her er ikke snapchats skyld. Man kunne argumentere for at det er AppStore og Google Plays opgave at beskytte os mod sådan nogle.

I bund og grund har appen på din telefon, sendt et billlede til en server. – Det er det samme der sker, når du deler et billede på Facebook, Instragram eller sender et billede over Snapchat.

 

Lær nu lektien, for fanden da! – ALT du sender over en netværk forbindelse, kan potentielt blive læst af andre. Det betyder at du skal lave være med at dele billeder/tekst/video du ikke er parat til at vise hele verden.
Vær opmærksom på hvad du giver Apps tilladelse til på din mobil. Det er ikke mange uger siden at kendte fik lækket deres billeder, fordi de brugte en backup funktion. Som sendte deres billeder til Apple, og Apple blev hacket og billeder lækket.

 

Hvad gør jeg hvis mine billeder er blevet lækket?

Hvis du finder dig selv på en hjemmeside. Kan du anmelde siden her https://www.google.com/safebrowsing/report_phish/.
Hvis du finder dig selv i pakker med filer, man kan finde på torrent sider og lignende. Det er så godt som umuligt at fjerne.

 

Skriv et svar