Kritisk Fejl Menuen Start og Cortana virker ikke. Vi prøver at få det rettet, til næste gang du logger på

Har du netop opdateret til Windows 10 og får nu teksten på skærmen “Menuen Start og Cortana virker ikke. Vi prøver at få det rettet, til næste gang du logger på”.

Der er omtrent 14 millioner computere som har opdateret til Windows 10 og knap 24 timer efter deres udgivelse ser det ud til at Microsoft allerede har fejlet. Brugere som har opdateret til det seneste OS er begyndt at klage over problemet med start menuen og Cortana

Hver gang brugerne har åbnet start menuen er de mødt med  “Critical Error” beskeden som siger at funktionen ikke virker og der er en fiks klar til dem, næste gang de logget på.

Alternative fiks til problemet med at genstarte systemet, oprette en ny konto eller ved at bruge andre konti har alle fejlet.

Andre brugere har forsøgt at gå tilbage til deres gamle OS til at fikse dette problem, dog uden held.

Microsoft har godkendt og accepteret denne fejl og Jen som arbejder for Microsoft har udtalt at de er ved at få problemet løst og en fiks er undervejs.

“Vi har fikset en del af bugsene som skyldtes denne fejl, men der er stadig flere som skal fikses. Jeg er ked af at høre at disse fejl stadig er tilstede. Vi har ‘crash reports’ som vi kigger på.” fortæller Jen fra Microsofts Community forum.

Det er dog uvis hvornår fejlen bliver rettet, og for nu kan brugere kun rapporterer fejlen til Microsoft.

 

Mine egne erfaringer er dog at en vens maskine fiksede sig selv efter en genstart, så jeg formoder at løsningen er på trapperne.

9 thoughts to “Kritisk Fejl Menuen Start og Cortana virker ikke. Vi prøver at få det rettet, til næste gang du logger på”

 1. Har genstartet mange gange, uden held. Da jeg stadig har min gamle explorer ikon på skrivebordet, kan jeg komme på internettet denne vej

  Hilsen Mogens Aarby

 2. Jeg har en HP computer, og det løser oftest problemet at føre HP’s systemtest (som ikke rapporterer fejl), når maskinen startes. Desværre holder det kun til næste genstart – og systemtesten tager ca. 20 min.

  Mvh Gordon Rasmussen

 3. Den eneste måde jeg, indtil nu, har kunne komme ud over det på, har været at sige genstart, så står den bare og kører og kører og efter ca. 10 min så får den en kold tyrker og efter genstart, så virker det igen. Jeg overvejer og sælge mine 2 windows computere og købe mig en macbook pro og så bruge den sammen med min 27″ iMac, det spiller bare uden alle de lorte problemer.

 4. Så har jeg også fået det igen. Havde opgraderet fra Win 7 ultimate og det gik fint. Men få dage efter kom så denne lortefejl. Sad og nørklede med fejlen og var inde mange steder. Endte inde et sted hvor jeg kunne slette min Win 10 og win.old. Så jeg fik en helt ren installation. Glæden var stor da resultatet var 🙂 INGEN KRITISKE FEJL. Men men…….en uge efter kom den igen. Samtidig har min Firefox crashet en million gange. Så fjernede jeg den og vupti forsvandt KRITISK FEJL. Men kun til næste gang jeg tænde maskinen.
  Nu formatere jeg min disk og installete Win 7 Ultimate….den virkede.
  Skrot Win 10.

 5. Hej har samme fejl på to af mine bærbare en Medion og en Fujitsu
  Har dog fået Medion op at køre igen,.ved at genstile den til et tiligere tispunkt. feilen komer dog op igen men stiller den så bære til bage igen, så holder det nogle dage.
  Jeg kan kome til Kontrolpanelet ved at ignorere fejl medelsen og gå til et af ikonerne, der kan jeg så komme til kontrolpanelet og så stille den tilbage.
  Det går bare ikki met fujitsuen da den ikke har noget gamelt gensilings tidspunkt at stile til bage til.
  Men der vil jeg så prøve at gen instalere windos 10 med et USB overføring….

 6. Jeg har lige fikset det på en HP bærbar, ved at tage batteriet ud mens den var tændt, vente 10 sek, sætte det i igen, og så starte den igen. Dette virkede uden problemer, og den fungerede som den skulle 🙂

 7. Så oplevede jeg denne irriterende dumme fejl igen på en vens computer.

  Løsningen:

  1. Hiv strømmet på maskinen i mens den kører (Er det en bærbar, så hiv stikket, og pil batteriet ud af den)
  2. Vent nogle sekunder
  3. Sæt strøm til igen, og start maskinen

  Dette skulle gerne installere opdateringen under starten, og fejlen er væk 🙂

Leave a Reply