Big Brother is watching you! – Facebook too

Efter alle de her dage med NSA overvåger os, og Snowden fortæller om software så de kan søge i personers data de har sendt over netværket.

Facebooks nye tiltag er nu at facebooklytterkunne lytte med på din telefon, så du har mulighed for at kunne ‘tagge’ den musik du hører, eller det TV show du er i gang med at se.

Som Facebook skrev i en besked, fra i torsdags. Over de næste få uger introducerer de en frivillig musik, tv og film genkendelses system, dog kun i USA og kun til mobiler.

Systemet vil være slukket fra standart, men vil kunne bruges til at lytte med på baggrundsstøj og genkende hvad der er i dine omgivelser. Altså det vi på hackersprog kalder “eavesdrop”.

Systemet vil så gennemgå en stor database med kendte lyde fra musik, tv og film og så kunne genkende hvad du er i gang med.

 

Dette betyder så også at den data du sender til Facebook, er ikke kun din musik, tv og film men selvfølgelig også samtaler af alle grader.Deres “Help Center” udtaler dog at dette system kan fejle ved at rummet er fyldt med støj, eller du er ved at se reklamer.Spørgsmålet er så om du er villig til at acceptere dette system, at facebook kan opsnappe og udvinde dine favoritter. Du vil komme til at se et lille lyd-ikon bevæge sig på skærmen når du vil skrive en statusbesked. Hvis så Facebook kan identificere hvad du lytter til, vil den foreslå dig at tagge dette, til din opdatering. Ydermere vil den tilføje et lille snippet af sangen du lytter til, så dine venner kan opdage det samme som dig.Lyden bliver ikke gemt, udtaler Facebook – og du vælger selv om du vil dele dette med dine venner.Spørgsmålet er så, stoler du nok på Facebook til at give dem lov til at tage med på en lytter. Der findes godt software derude som kan genkende stemmer, og transskribere tale til tekst, hvilket de kan bruge til en hel masse ting, blandt andre marketing, sociale forhold osv. osv.Dette er dit valg 🙂

Leave a Reply